Matematik

Procent, i forhold til

03. september 2014 af talltee (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej



Jeg har gentagne gange prøvet at forstå denne opgve, min lære kan ikke forklare mig det så jeg forstår det.
Opgaven ser sådan ud:

Et år tog 26.000 danskere på krydstogt mod 65.000 nordmænd og 61.000 svenskere.

Hvor mange procent flere nordmænd end danskere tog på krydstogt?
Hvor mange færre procent svenskere end nordmænd tog på krydstogt?


Facitlisten siger 

a) = 150%
b) 6,15


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af mathon

procent flere nordmænd end danskere tog på krydstogt

                                        \frac{\left ( 65.000-26.000 \right )}{26.000}\cdot 100\%=\left ( \frac{65}{26}-1 \right )\cdot 100\%=150\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af mathon

procent færre svenskere end nordmænd tog på krydstogt

                                       \frac{\left ( 65.000-61.000 \right )}{65.000}\cdot 100\%=\left (1- \frac{61}{65} \right )\cdot 100\%=6,15\%


Skriv et svar til: Procent, i forhold til

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.