Matematik

Vektorer og krafter

03. september 2014 af Angercraft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har problemer med sidste opgave i mit opgavesæt. Det handler om et lampeophæng hvor man skal finde ud af om lampen kan holde og hvor meget det ophæng kan veje i kN.

Har vedhæftet opgaven.

Tak på forhånd. :)

Vedhæftet fil: shitizen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af SuneChr

Kald trækkraften i A for F1  og trykkraften i B for F2
Kald endvidere lampens trækkraft F0  hvor |F0| = 46·10-3·g  kN    hvor g er tyngdens acceleration
Da har man følgende frhold:

\frac{F_{0}}{560}=\frac{F_{2}}{380}=\frac{F_{1}}{\sqrt{380^{2}+560^{2}}}
1)    Eftervis, at |F1| < 1,96 kN ∧ |F2| < 0,49 kN


 


Svar #2
04. september 2014 af Angercraft (Slettet)

bump


Skriv et svar til: Vektorer og krafter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.