Matematik

Vektorer i rummet - Midtpunkterne i trekant ABC

03. september 2014 af Keseny - Niveau: A-niveau

Angiv koordinaterne til midtpunkterne af siderne i trekant ABC, når 
1) A(-2, 4, 6)   , B(6, -2, -4)    ,   C(2, 6, 4)
2) A(8, -4, 5)   , B(-4, 6, 1)      ,   C(0, 2, -3)

Jeg er fuldstændig væk i denne her opgave. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at midtpunktet MAB af siden AB har stedvektoren

        OMAB = (1/2)·(OA + OB),

hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.

Koordinatsættet til mindtpunktet af en side fås altså som gennemsnittet af endepunkternes koordinatsæt.


Svar #2
03. september 2014 af Keseny

Jeg har set den formel før, men kan ikke rigtig finde hoved og hale i den. 

Kan du vise mig et eksempel med tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) OMAB = (1/2)·(OA + OB) = (1/2)·([-2;4;6] + [6;-2;-4]) = (1/2)·[4;2;2] = [2;1;1]


Svar #4
03. september 2014 af Keseny

Tusind tak! Troede, at jeg først skulle finde længen imellem A og B, B og C - og C og A, før jeg kunne finde et midtpunkt. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Læs den sidste sætning i #1:

Koordinatsættet til midtpunktet af en side fås altså som gennemsnittet af endepunkternes koordinatsæt.


Skriv et svar til: Vektorer i rummet - Midtpunkterne i trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.