Matematik

Ligning

03. september 2014 af såenkelt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp mig med at løse denne ligning:

6*(2x-8) = 10-(5+2x)

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parentesen på venstre side, hæv minusparentesen på højre side, isoler led med x på venstre side og rene tal på højre side.


Svar #2
03. september 2014 af såenkelt (Slettet)

12 x -48 = 10-(5+2x) Der går jeg i stå.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hæv minusparentesen på højre side.

Man hæver en minusparentes ved at ændre fortegn på hvert led inde i parentesen.


Svar #4
03. september 2014 af såenkelt (Slettet)

10-(5-2x) 10-5 = 5       Så vil jeg lægge 2 til ved xtallene på højre og venstre side, så vi ikke har x på højre og dermed 14x på venstre side. skal jeg så bare fjerne 5 fra højre side og 5 fra venstre så det bliver 14x = -53

14x/-53 = X= -0,264150943

Ser der rigtigt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hæv minusparentesen på højre side

        12x - 48 = 10 - 5 - 2x

Saml nu led med x på venstre side, og rene tal på højre side

        12x + 2x = 10 - 5 + 48

Træk sammen

        14x = 53

Isoler x ved at dividere med 14

        x = 53 / 14 .


Svar #6
03. september 2014 af såenkelt (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.