Fysik

Bestemmelse af tyngdeacceleration (HASTER)

04. september 2014 af Evan777 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.
Jeg har en fysik rapport til imorgen aften og sidder fast i min databehandling. Jeg skal lave koordinatsystem som viser tyngdeacceleration, dette har jeg prøvet at gøre. Derefter skal jeg finde hældningskoeffiecienten for grafen, så jeg kan bestemme tyngdeaccelerationen. og skal beskrive mine udregninger  og udregne procentvis afvigelse ift. Tabelværdien som er 9,82.

Ud fra grafen for jeg ligningen: y=9,809x 
og når jeg udregner hældingen for jeg 9,6804, der er noget jeg gøre forkert, men ved ikke hvad det er. 
Jeg har vedhæftet mine resultater og grafen. 

Håber i kan hjælpe mig, da det haster lidt, og på horhånd tak :) 

Vedhæftet fil: Resultater.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med, at du får 9,6804 når du udregner hældningen? Ved regression har du bestemt en tendenslinie med hældning 9,809 .

Aha, de 9.68 er gennemsnittet af de enkelte (F/m) værdier, mens 9,809 er fundet ved regression for en tendenslinie, der er forceret gennem (0 , 0).


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ved regression med en lineær model forceret gennem (0 , 0) finder man

        g_{regr}=\frac{\sum_{j=1}^{n}m_{j}F_{j}}{\sum_{j=1}^{n}m_{j}^{2}}

mens gennemsnittet af de enkelte værdier giver

        g=\frac{1}{n}\sum_{j=1}^{n}\frac{F_{j}}{m_{j}}


Skriv et svar til: Bestemmelse af tyngdeacceleration (HASTER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.