Matematik

Polære koordinater

05. september 2014 af bananman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Når man skal skrive de polære koordinater til komplekse tal, skal det så være et decimal tal og så grader eller?

Er det et korrekt at skrive de polære koordinater således:

(3\sqrt{32}; \arctan (4/8)) 

Eller skal jeg beregne hvad hvert koordinat giver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man bør så skrive (r,φ) = ... eller

        z = 12·√2 · eiArctan(1/2) .

4/8 skal reduceres, og 12·√2 er simplere end 3·√32 .


Svar #2
05. september 2014 af bananman (Slettet)

Så dette er korrekt:

\left ( 3\sqrt{32},arctan(1/2) \right )

\left ( 3\sqrt{32},26,57^0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, man vil ikke angive det som en vinkel med gradtal, men som et "rent tal" i radianer, og med 12√2 i stedet for 3√32 ,

        (r;φ) = (12√2 ; Arctan(1/2)) = (16,97056 ; 0,463648) .


Svar #4
05. september 2014 af bananman (Slettet)

Men skal man give resultat i decimal tal? Er det forkert at give det som:

12\sqrt{2};\arctan (1/2)

Det er sådan det er givet i min bogen, og ikke med decimaler...... Altså eksemplerne 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er ikke noget galt i først at give den eksakte form og så efterfulgt af en angivelse med tilnærmede decimalværdier.


Skriv et svar til: Polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.