Matematik

matematik ligningen system

06. september 2014 af Karare - Niveau: C-niveau

Hej ved ikke jeg tror det er to ligninger med to ubekendte ved i hvordan man kan løse dem. please 

Vedhæftet fil: mmmmm.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Isoler x i 1. ligning. Indsæt dernæst udtrykket for x i ligning 2. Du har nu y-værdien. Indsæt y-værdien i en af ligningerne og reducer. Du har nu x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2014 af mathon

                  I\! \! :\; \; \; \frac{\left ( x-2 \right )}{3}+\frac{\left ( y+1 \right )}{2}=3

                II\! \! :\; \; \; \frac{\left ( x-1 \right )}{2}+\frac{\left ( y+3 \right )}{3}=4                               begge ligninger multipliceres med 6

                 III\! \! :\; \; \; 2\left ( x-2 \right )+3\left ( y+1 \right )=18
                 IV\! \! :\; \; \; 3\left ( x-1 \right )+2\left ( y+3 \right )=24

                 III\! \! :\; \; \; 2x-4 + 3y+3 =18
                 IV\! \! :\; \; \; 3x-3 + 2y+6 =24

                 III\! \! :\; \; \; 2x + 3y =19
                 IV\! \! :\; \; \; 3x + 2y =21
                


Svar #3
06. september 2014 af Karare

kære mathon jeg forstå det hvordan du lavet tak men nu har jeg to ligninger med to ubekendte hvad gøre jeg hvordan kan jeg gøre det... 

give mig et skub og tak på forhånd ... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2014 af mathon

determinantmetoden:

                       D=\begin{vmatrix} 2 & 3\\ 3& 2 \end{vmatrix}=4-9=-5

                       D_x=\begin{vmatrix} 19 & 3\\ 21& 2 \end{vmatrix}=38-63=-25

                       D_x=\begin{vmatrix} 2 & 19\\ 3& 21 \end{vmatrix}=42-57=-15

                        x=\frac{D_x}{D}=\frac{-25}{-5}=5

                        y=\frac{D_y}{D}=\frac{-15}{-5}=3


Svar #5
06. september 2014 af Karare

wow min ven den kender jeg ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2014 af mathon

i stedet for:

multiplicer III med -3 og IV med 2 og adder efterfølgende ligningerne


Svar #7
06. september 2014 af Karare

kære ven please ved ikke hvad skere dig jeg er ud af stand ... :(


Svar #8
06. september 2014 af Karare

wow kan du ikke lære mig den here metod tak please jeg vil gerne ved hvordan du gøre please 


Svar #9
06. september 2014 af Karare

jeg kender ikke til matrix metoden jeg går i 1 g wow hvad skere der 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2014 af mathon

#9
        genlæs #6


Svar #11
06. september 2014 af Karare

ja ok men hvordan det forstå jeg ikke men jeg synes det sejt at man kan løse den såden, men jeg kender ikke til matrix metoden .. kan du ikke give mig en forklaring tak på hvordan du gøre til sidst .. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2014 af mathon

multiplicer i stedet III med -3 og IV med 2 og adder efterfølgende ligningerne, som nu kaldes V og VI.

              V\! \! :\; \; \; -6x - 9y =-57
              V \! I\! \! :\; \; \; 6x + 4y =42                            adder V og VI og beregn y.


Svar #13
06. september 2014 af Karare

men du har fundet y og det er 3 hvordan skal jeg så går det her) multiplicer i stedet III med -3 og IV med 2 og adder efterfølgende ligningerne


Svar #14
06. september 2014 af Karare

når ok nu forstå jeg jeg har lige gøre det og fik y = 3 det passer så jeg spørger dig lige jeg kan gøre det på Determinantmetoden eller jeg kan gøre det på den måde som du siger multiplicer i stedet III med -3 og IV med 2 og adder efterfølgende ligningerne, som nu kaldes V og VI. ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2014 af mathon

indsæt den fundne værdi for y i

                   III\! \! :\; \; \; 2\cdot x + 3\cdot {\color{Red} y} =19       og beregn x


Svar #16
06. september 2014 af Karare

ja det er rigtigt men bare sidste spørgsmål hvor for du -3 og 2 fra i forhold til

 multiplicer i stedet III med -3 og IV med 2 og adder efterfølgende ligningerne, som nu kaldes V og VI.


Svar #17
06. september 2014 af Karare

ja hvor fra for du -3 og 2 


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. september 2014 af mathon

Ved ønsket om i ligningerne III og IV at skaffe modsatte koefficienter til x.


Svar #19
06. september 2014 af Karare

wow ok jeg forstå ikke rigtigt det her stof men stedigvæk jeg prøve på at følge med... jeg har den sidste opgave og det var alt for i dag håber du kan hjælpe mig mathon og igen tak på forhånd... 

Vedhæftet fil:kkkksoskso.png

Brugbart svar (0)

Svar #20
06. september 2014 af mathon

#19
                    Gang "over kors" i begge brøker.


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.