Matematik

løse ligningsystem

06. september 2014 af Karare - Niveau: C-niveau

hej jeg har lidt ligninger og kan ikke løse den her opgave er der nogen er jer som kan hjælp mig tak ..

Vedhæftet fil: kkkksoskso.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2014 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2014 af 123434 (Slettet)

(x-2)/3+(y+1)/2=3

Fællesnævner:3*2=6

6*(x-2)/3+6*(y+1)/2=6*3

(6x-12)/3+(6y+6)/2=18

(2x-4)+(3y+3)=18

2x-1+3y=18

2x+3y=19


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2014 af 123434 (Slettet)

Hej Mathon

Hvordan komme man videre efter 2x+3y=19?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Hvorfor dedikerer du et spørgsmål til en bestemt person?

Benyt dog personens indbakke i stedet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2014 af mathon

#2
         Du har en ligning mere.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2014 af 123434 (Slettet)

Nå jo det er fordi, at jeg ikke kan åbne det vedhæftede dokument, som hun har lagt ud. Der er 2 ligninger med 2 bekendte

(x-1)/2+(y+3)/3=4

Fællesnævner:2*3=6

6*(x-1)/2+6*(y+3)/3=6*4

(6x-6)/2+(6y+18)/3=24

3x-3+2y+6=24

3x+2y+6-3+3=24+3

3x+2y+6=27

3x+2y=21


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2014 af 123434 (Slettet)

2x+3y=19 V 6x+9y=57

3x+2y=21 V 6x+4y=42

6x+9y-(6x+4y)=57-42

6x+9y-6x-4y=15

5y=15

y=3

2*x+3*3=19

2x+9=19

2x=10

x=5

Så løsningen på l og ll er x=5 og y=3


Skriv et svar til: løse ligningsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.