Matematik

Komplekse tal please hjælp

06. september 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens jeg har virkelig svært ved at komme igang med denne her opgave der lyder på at følgende kompelse tal skal udtrykkes på rektangulær måde: 1/3 (3+4i)(3+2-2i)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Hvis tallet er \frac{1}{3}(3+4i)(3+2-2i)

Så skal du skrive stykket på formen z=a+bi. Så du får, at

Altså har du, at tallet på rektangulær form er givet ved z=(23/3)+(14/3)i.


Svar #2
06. september 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Mange tak!!! Jeg er også lige i tvilt om noget andet, så det ville være dejligt hvis du kunne hjælpe..
((4-1)-i(2+2))2 det giver vel: (3-2i-3i)2=(3-5i)2. Er ikke sikker på om jeg skal gange "-i" ind eller kun "i"
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2014 af hesch (Slettet)

-i(2+2) = -i*4 = -4i

Altså der er ikke noget underligt ved disse i'er, og de skal ikke regnes på en speciel (kompleks) måde.

Blot husk, at i2 = -1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal benytte kvadratformlen   (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab    på det korrekte udtryk.


Svar #5
06. september 2014 af Ninjaaa (Slettet)

når ja..... hahaah tak!!!!


Skriv et svar til: Komplekse tal please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.