Matematik

Hjælp til udregning!!

07. september 2014 af Signes785 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan forklare mig hvordan man gør?? og muligvis facit 

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe

Udregn    (2 + 7a)2 

Udregn    (1 – 3x)2

Udregn    (2b – 5)·(5 + 2b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af Brusebad (Slettet)

I de to første er der da tale om (2 + 7a)2 og (1 - 3x)2 hvis ja så brug kvadratsætningerne, hvis ikke så gang 2 ind i parantesen ved at bruge den distributive lov (gang 2 med hvert led). I den sidste kan du også bruge en kvadratsætning eller gange hvert led i den ene parantes med hvert led i den anden parantes og derefter reducerer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2014 af mathon

Repeter
                   (a\pm b)^2 = a^2\pm 2ab+b^2

                   (a+b)(a-b)=a^2-b^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

(2+7a)2=2\cdot2+2\cdot7a\\ (1-3x)2=2\cdot1-2\cdot3x\\ (2b-5)(5+2b)=2b\cdot 2b-5\cdot 2b+5\cdot 2b+5\cdot(-5)


Svar #4
07. september 2014 af Signes785 (Slettet)

Mange mange tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Hjælp til udregning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.