Matematik

reelle løsninger

07. september 2014 af SolSmil (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg skal finde en reel løsning for:

|x+3|=5 og det har jeg regnet mig frem til x=-8 og x= 2

Jeg kan så ikke rigtig gennemskue denne:

|x-2| = |3-x|


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

        |x-2|2 = |3-x|2 , dvs

        (x-2)2 = (3-x)2 .

Leddene med x2 forsvinder.


Svar #2
09. september 2014 af SolSmil (Slettet)

Tak! Og det opløftes i 2 fordi det er en numerisk værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det opløftes i 2. potens for at slippe af med numerisktegnet, og fordi der gælder

        |a| = |b|  ⇔  (a = b ∨ a = -b)  ⇔  (a - b = 0 ∨ a + b = 0) ⇔ (a-b)·(a+b) = 0 ⇔ a2 = b2 .


Skriv et svar til: reelle løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.