Matematik

parallelogram i rummet

07. september 2014 af FadiB (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme det sidste punkt(D) koordinater i parallelogrammet, således at når man "går rund om" parallelogramet så er det i alfabetisk rakkefølge.

Jeg får givet A(3,1,2) B(1,7,1) C(-2,8,-1) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, for eksempel, at i et parallelogram ABCD er

        AD = BC .

Dermed er

        OD = OA + AD = OA + BC ,

hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.


Svar #2
07. september 2014 af FadiB (Slettet)

Den kan jeg sgu, ikke helt gennemskue. Jeg sidder her og kigger på parameterfremstilling, der står bare ikke noget om det. Kun om hvordan man beregner arealer og sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke tale om parameterfremstilling. Man skal beregne vektoren BC og lægge den til stedvektoren OA. Derved får man stedvektoren OD for punktet D .

Der benyttes metoder, der burde være kendt fra emnet "vektorer i planen".


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2014 af alexandersvanholm

Beregn BC og læg den til OA. Herefter finder du ud af OD for D.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er vist også det, der er forklaret i #3.


Svar #6
07. september 2014 af FadiB (Slettet)

D(2,16,2)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2014 af alexandersvanholm

#5:

Fik ikke lige læst de øvrige svar, men så fik han den da to gange.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Som nævnt i #3 beregner man først vektoren BC , og denne lægges så til vektoren OA :

        OD = OA + BC = OA + OC - OB = [3;1;2] + [-2;8;-1] - [1;7;1] = ...


Svar #9
07. september 2014 af FadiB (Slettet)

Jeg valgte at sige OA+OC+OB


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er jo så forkert. Man skal ikke gætte sig frem.


Svar #11
07. september 2014 af FadiB (Slettet)

Du sagde at de skal adderes alle sammen. Men det må have noget at gøre med hvilken retning vektoren vender.


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Læs forklaringerne ordentligt.

Vektoren BC adderes til vektoren OA . Vektoren BC findes som BC = OC - OB .


Svar #13
07. september 2014 af FadiB (Slettet)

Det giver mening. Men tak for det. Jeg kan godt se det matematik nu, men ikke visuelt.
Jeg har svært ved at se hvordan 3 stedvektorer kan give den 4. burde de ikke være lig med 0 så man kan isolere D?


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det sidste giver ingen mening. Læs forklaringen i #8 .

Man indskyder punktet O mellem B og C : BC = BO + OC = OC - OB .

Du overser måske, at AB = -BA .


Svar #15
07. september 2014 af FadiB (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

#15 Det var også på tide!


Skriv et svar til: parallelogram i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.