Matematik

Komplekse tal.. helt lost med én enkelt opgave..

08. september 2014 af IdaKlesiewicz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens..
Jeg sidder og kæmper med en opgave der lyder:

Udtryk følgende komplekse tal på rektangulær form.

\frac{1}{3}(2+2i)(3+2-2i)

Kan i hjælpe? Skal bare have hjælp til at løse ligningen :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af PeterValberg

Ligesom i folkeskolen multipliceres to parenteser ved at
multiplicere alle led i den ene parentes med alle led i den anden.

Husk at i2 = -1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. september 2014 af IdaKlesiewicz (Slettet)

Ja det er jeg klar over, jeg har bare mere svært med hvordan/hvad jeg skal gøre med 1/3 :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af hesch (Slettet)

Denne 1/3 gemmer du til sidst.

( 2 + 2i )( 3 + 2 - 2i ) = ( 2 + 2i )( 5 - 2i ) =  . . . .

Divider med 3 til sidst.


Svar #4
08. september 2014 af IdaKlesiewicz (Slettet)

Hvorfor dividere med 3 til sidst?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2014 af hesch (Slettet)

Det er jo fordi du har "gemt" denne 1/3.

Grunden til at du skulle gemme den er, at så slipper du for at multiplicere med alle disse trediedele i mellemregningerne. Denne 1/3 står jo udenfor paranteserne, så den kan du bare gange på, når du har det øvrige mellemresultat.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

At gange med (1/3) er det samme som at dividere med 3.


Svar #7
09. september 2014 af IdaKlesiewicz (Slettet)

Jeg forstår det virkelig ikke.. Ved slet ikke hvad jeg skal gøre :-( synes virkelig den er svær..


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man skal udregne produktet

        (1/3) · (2 + 2i) ·(5 - 2i)

Først udregner man (2 + 2i) ·(5 - 2i) som er et produkt af to toleddede størrelser. Hvert led i den ene størrelse ganges med hvert led i den anden. Resultatet trkkes sammen ved at benytte, at i2 = -1 . Derefter ganges hele dette resultat med (1/3) .


Skriv et svar til: Komplekse tal.. helt lost med én enkelt opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.