Matematik

Hælp til en ligning

08. september 2014 af Majski (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, hvordan reducerer man udtrykket: 2b(a+ab)-2ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af mathon

               gang ind i plusparentesen og reducer efterfølgende

................. 

      Der foreligger en reduktionsopgave og ikke en ligning.


Svar #2
08. september 2014 af Majski (Slettet)

Tak, men det er lige det hvordan 2b*ab , hvad det bliver til sidste ende. For de 2ab-2ab, de reducerer hinanden..


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af OnceUponATime (Slettet)

Du ganger "2b" ind i parentesen.

Dvs. 2b ganges med a

og

2b ganges med ab

Ja, hvis vi nu siger, at du har 2ab - 2ab, så vil de gå ud med hinanden :)


Svar #4
08. september 2014 af Majski (Slettet)

Mit egentlige spørgmål er hvad 2b*ab er? - Altså det endelige svar på det.

Men tak for hjælpen. :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2014 af mathon

#4

        2b*ab = 2·b·a·b                         hvor faktorernes orden er lige gyldig

                     2·a·b·b = 2·a·b2               noteret uden gangeprikker

                                     2ab2


Svar #6
08. september 2014 af Majski (Slettet)

Hvad giver det så hvis man har: 2ab*ab?

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

        2ab*ab = 2a2b2 .


Skriv et svar til: Hælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.