Matematik

2 funktionsudtryk lig hinanden og løsning af ligning???

08. september 2014 af nielsjulemand (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har allerede løst opgave a) i denne opgave. 

følge en opgørelse stiger det årlige antal af nye lungekræfttilfælde blandt kvinder i Danmark med 1,3% om 
året efter 2010. I 2010 var der 2038 nye tilfælde af lungekræft blandt kvinder i Danmark. 
a) Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i det årlige antal nye 
lungekræfttilfælde blandt kvinder i Danmark. 
I en anden model kan udviklingen i det årlige antal nye lungekræfttilfælde blandt mænd i Danmark 
beskrives ved 
m(x)=2244*0,99^x 

hvor m(x) er det årlige antal nye lungekræfttilfælde til tidspunktet x (målt i antal år efter 2010). 
b) Hvornår er det årlige antal nye lungekræfttilfælde ifølge de to modeller ens for mænd og kvinder? 

I opgave b) ved jeg at jeg skal sætt de to funktionsudtryk lig hinanden og løs den fremkomne ligning

men hvordan gør jeg det er fuldstændig lost. Håber virkelig nogen kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

a)  k(x) = 2038·1,013x .

b) Løs ligningen     k(x) = m(x) , dvs

        2038·1,103x = 2244·0,99x ,

        (1,013/0,99)x = 2244/2038 ,

        x = log(2244/2038) / log(1,013/0,99)

Opgaven fik du også besvaret i din tidligere tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1509957

Der er ingen grund til at starte en ny tråd med det samme spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2014 af 123434 (Slettet)

Kvinder:

2038*1,013x

Mænd:

2244*0,99x

2038*1,013x=2244*0,99x


Skriv et svar til: 2 funktionsudtryk lig hinanden og løsning af ligning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.