Matematik

Variable og model??

04. september 2014 af nielsjulemand (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ifølge en opgørelse stiger det årlige antal af nye lungekræfttilfælde blandt kvinder i Danmark med 1,3% om 
året efter 2010. I 2010 var der 2038 nye tilfælde af lungekræft blandt kvinder i Danmark. 
a) Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i det årlige antal nye 
lungekræfttilfælde blandt kvinder i Danmark. 
I en anden model kan udviklingen i det årlige antal nye lungekræfttilfælde blandt mænd i Danmark 
beskrives ved 
m(x)=2244*0,99^x 

hvor m(x) er det årlige antal nye lungekræfttilfælde til tidspunktet x (målt i antal år efter 2010). 
b) Hvornår er det årlige antal nye lungekræfttilfælde ifølge de to modeller ens for mænd og kvinder? 

Hvad skal jeg gøre for at løse denne opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af peter lind

a) passende variable er N antal kraftræmte og x antal år efter 2010. Brug kapitalformlen

b) sæt de to funktionsudtryk lig hinanden og løs den fremkomne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2014 af mathon

a)

     fremskivningsprocent = 1,3%
     fremskrivningsfaktor = 1,013

     hvoraf modellen
                                       N(x) = 2038·1,013x     

     hvor N(x) er antal nye lungekræfttilfælde  x år efter 2010.


Skriv et svar til: Variable og model??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.