Matematik

Reducer

10. september 2014 af flopper (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal reducére to udtryk. Den første hedder ((u-2v)2)/(u2-4v2). (Jeg har skrevet dem ind og lagt som PDF, så de rigtig kan ses. Her har jeg brugt 2- kvadratsætning, og fået at den ruducéret bliver 2v2-4u. Er det rigtigt?

Den næste hedder (3ab-12b2)/(8ab-2a2). Hvordan løser jeg den. Mit bedste bud er (-12b2)/(5ab-2a2)


Svar #1
10. september 2014 af flopper (Slettet)

Her er de som PDF

Vedhæftet fil:u.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2014 af mathon

                       ((u - 2v)2)/(u2- 4v2)

brug en kvadratsætning i nævneren

                      (3ab-12b2)/(8ab-2a2)
sæt i tæller og nævner flest mulige faktorer uden for en parentes
og reguler efterfølgende til en fælles faktor i tæller og nævner.


Svar #3
10. september 2014 af flopper (Slettet)

Hvad mener du med en kvadratsætning i nævneren. Jeg har da u2 og 4v2, hvad kan jeg gøre ved det?

Hvis jeg sætter 3 udenfor parentes, så den hedder (3(ab-4b2))/(2(4ab-a2)), hvad hjælper det så at regulere, de kan jo ikke gå ud med hinanden?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. september 2014 af mathon

                     \frac{\left ( u-2v \right )^2}{u^2-4v^2}=\frac{\left ( u-2v \right )\cdot \left ( u-2v \right )}{u^2-(2v)^2}=\frac{\left ( u-2v \right )\cdot \left ( u-2v \right )}{(u+2v)(u-2v)}\; \; \; \; \; u\neq \pm 2v


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2014 af mathon

                 \frac{3ab-12b^2}{8ab-2a^2}=\frac{3b\cdot a-3b\cdot 4b}{2a\cdot 4b-2a\cdot a}


Svar #6
10. september 2014 af flopper (Slettet)

Passer det så at det ender med at give a*b?


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.