Matematik

Ligning blandet med brøk?

10. september 2014 af AnonymousDK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en ligning/brøk som jeg simpelthen ikke kan løse, er der nogen herinde der måske kan hjælpe?
  4x2 -7x +10
  6x- 5x +14           = 3/2

Håber det er til at se da jeg ikke kan finde ud af at lave brøk herinde

En forklaring ville være rar.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af Eksperimentalfysikeren

Gang på begge sider af lighedstegnet med den første brøks nævner. Saml så alle ledene sammen på venstre side af lighedstegnet. Så tror jeg, du kan se resten selv.


Svar #2
10. september 2014 af AnonymousDK (Slettet)

( svaret skulle forresten give 2/3 ikke 3/2)

 

#1

Gang på begge sider af lighedstegnet med den første brøks nævner. Saml så alle ledene sammen på venstre side af lighedstegnet. Så tror jeg, du kan se resten selv.

Forstår ikke præcis hvad du mener? mener du det sådan her?

3(4x- 7x +10)
2(6x2 -5x +14) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af mathon

                  2\left ( 4x^2-7x+10 \right )=3\left (6x^2 -5x +14 \right )\; \; \; \; \; \; 6x^2 -5x +14> 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2014 af mette48 (Slettet)

#1 mener nok:

(4x2 -7x +10 )*(6x2 - 5x +14)*2     =   3 * (6x2 - 5x +14)*2

  6x2 - 5x +14                                          2 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2014 af mathon

               2\left ( 4x^2-7x+10 \right )=3\left (6x^2 -5x +14 \right )\; \; \; \; \; \; 6x^2 -5x +14> 0

               8x^2-14x+20 =18x^2 -15x +42

               10x^2 -x +22 =0


Skriv et svar til: Ligning blandet med brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.