Fysik

Effekt

11. september 2014 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej .tak for hjælpen sidst. Nyt problem.......har et hejseværk der hejser 25 kg 4 m op på 25 sekunder. Hvilken effekt har det udført? Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn arbejdet    A = m·g·Δh  og dernæst effekten    P = A / t .


Svar #2
11. september 2014 af Sofusfelix (Slettet)

Hej igen. Hvad står g og h for?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

g er tyngdeaccelerationen, g = 9,82 m/s2 , og Δh er den højdeforskel, som massen er hejset op.


Svar #4
11. september 2014 af Sofusfelix (Slettet)

Vil det sige 25*9,82*4

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2014 af hesch (Slettet)

25*9,82*4 = 982

Men det er jo bare et tal, der intet har med arbejde at gøre.

Du skal skrive enheder på, førend det giver mening.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2014 af mathon

   Enheder


Svar #7
11. september 2014 af Sofusfelix (Slettet)

Ok...tak

Svar #8
11. september 2014 af Sofusfelix (Slettet)

Hvis jeg nu effekten, sekunderne, masse og g. Hvordan beregner nu hvor højt det hejses?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2014 af mathon

                         P=\frac{m\cdot g\cdot h}{t}

                         h=\frac{P\cdot t}{m\cdot g}


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.