Matematik

vælg et tal forklarelse opgave

11. september 2014 af Flappetdreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej det her er en forklarings opgave jeg har lidt svære ved at forklare den sidste her har prøvet mig frem men jeg kan ikke få det til at stemme overens hvis jeg tager andre store tal, er der nogen der kunne hjælpe mig med at få det forklaret?

vælg et tal og gang det med 3. læg det tal , der er 1 større end det valgte tal til. læg 11 til. divider reultatet med 4. træk 3 fra. hvad er resultatet?

(jeg valgte tallet 2, men jeg forklare forkert, fordi når jeg bruger større tal stemmer det ikke overens med det jeg skriver....)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald det valgte tal for x.

Vælg et tal og gang det med 3:  3x

Læg det tal, der er 1 større end det valgte tal til:    3x + (x+1) = 4x + 1.

Læg 11 til:    3x + (x+1) + 11 = 4x + 12

Divider reultatet med 4:    (4x + 12) / 4 = x + 3

Træk 3 fra:    x + 3 - 3 = x


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2014 af mathon

           (3x + (x+1) + 11)/4 - 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af 123434 (Slettet)

((x*3)+(x+1)+11)/4-3

((3x+x+1+11)/4-3

(4x+12)/4-3

(x+3)/1


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er ikke tale om at løse en ligning.

Man følger instruktionerne i teksten (se #1). Uanset hvilket tal man vælger, ender man med det tal, man valgte.

#3 efter Edit: Det bliver jo så (x+3) - 3 til sidst.


Skriv et svar til: vælg et tal forklarelse opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.