Matematik

reducerer ?

11. september 2014 af tranquilla (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har reduceret en forskrift og er nu kommet til følgende punkt hvor jeg står med dette;

r((cos(θ)^)^3 + (sin(θ))^3)

kan jeg reducere dette mere ?? jeg overvejede idiotformlen, men er heller helt sikker på hvordan det så kommer ud


Svar #1
11. september 2014 af tranquilla (Slettet)

hov det kan man jo slet ikke benytte sig af :s? Hvordan gøres det så ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan eventuelt benytte formlerne for den 3-dobbelte vinkel:

        sin(3θ) = 3·sin(θ) - 4·sin3(θ)

        cos(3θ) = 4·cos3(θ) - 3·cos(θ) .

Heraf fås

        cos3(θ) + sin3(θ) = (3·sin(θ) + 3·cos(θ) - sin(3θ) + cos(3θ)) / 4


Svar #3
11. september 2014 af tranquilla (Slettet)

Jeg takker mange gange


Skriv et svar til: reducerer ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.