Matematik

Værdimængde, Funktion

12. september 2014 af emilie63 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet et screenshot af min opgave 1, er ret sikker på a) er rigtig, lidt i tvivl om b er rigtig og kan ikke finde ud af Vm ved c). Håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af PeterValberg

du kan ikke tage log til et negativt tal eller 0, så x + 5 > 0

------ ups, var lige lidt hurtig der, jeg læste "indenad" og så det som definitionsmængden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. september 2014 af emilie63 (Slettet)

Forstår ikke helt dit svar, har jo også skrevet Dm er alle positive tal pånær 0. Har sat det ind i en graf, men kan ikke se meningen med Vm (det er den sorte)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2014 af PeterValberg

Du kan vel vel bestemme Vm(h) som definitionsmængden til den inverse funktion h-1
hvilket gerne skulle være R\{0}

Har du forøvrigt ikke lavet en fejl i Dm(g) ? jeg skulle da mene, at alle reelle tal "dur"
også de negative værdier, der står jo x2, så udtrykket under rodtegnet vil altid være større end 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. september 2014 af emilie63 (Slettet)

Tror ikke helt det et det svar min lære er ude efter, da vi ikke har haft om inverse funktioner i nu. Jeg må bare spørger ham på mandag.

Og jo, godt set.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2014 af PeterValberg

Mht til definitionsmængden, så har du skrevet Dm(h) = R+\0 
det mener jeg ikke, der er helt korrekt...

Du kan ikke tage logaritmen (går ud fra at det er log10) til 0 eller et negativt tal,
så derfor: x + 5 > 0 hvilket er opfyldt, hvis x > -5

men du kan heller ikke dividere med 0, så derfor skal x+5 også være 
forskellig fra 1 idet log10(1) = 0, hvilket er opfyldt, hvis x ≠ -4

så din definitionsmængde må blive. Dm(h) = ]-5,-4[ ∪ ]-4,∞[

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
12. september 2014 af emilie63 (Slettet)

Det du har udregnet der, er det ikke Vm?, det paaser jo perfekt til grafen


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2014 af SuneChr

# 6
Man skal være opmærksom på, at undersøgelser af definitionsmængde og værdimængde alene beror på overvejelser henvendt på forskriften for funktionen og ikke dens grafiske billede.
Men man har altid lov til at se på grafen, om det ser sandsynligt ud, dét, man kom frem til via forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2014 af PeterValberg

#6 nej, det er faktisk definitionsmængden, jeg har beskrevet i #5
     værdimængden er R\0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

I c) er Dm(h) = ]-5 ; ∞[\{-4} , da, som nævnt ovenfor, x+5 > 0 , men der skal også gælde x+5 ≠ 1 , da log(1) = 0 .

Værdimængden er Vm(h) = R\{0} .

Til b): Hvis funktionen kaldes g(x) , vil værdimængden hedde Vm(g), ikke Vm(f).


Svar #10
12. september 2014 af emilie63 (Slettet)

nu forstår jeg det, mange tak for hjælpen til jer begge 


Skriv et svar til: Værdimængde, Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.