Matematik

bestem en ligning for tangenten i punktet p(2,f(2))

12. september 2014 af anonym122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

jeg skal løse denne opgave til min aflevering, og jeg håber der er nogle der vil hjælpe:

f(x)=x^2-x+2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(2,f(2)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af SuneChr

Man benytter tangentligningen i punktet (x0 ; f (x0))
y - f (x0)  =  f '(x0)·(x - x0)


Svar #2
12. september 2014 af anonym122 (Slettet)

tusind tak, men er det så sådan her?:

y-f(2)=2x*(2*2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal beregne f(x0) = f(2) og f '(x0) = f '(2) og indsætte det i tangentligningen med x0 = 2 .


Svar #4
12. september 2014 af anonym122 (Slettet)

hvordan kan jeg beregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man beregner f(2) ved at indsætte x = 2 i forskriften for f(x) .

Man beregner f '(2) ved at indsætte x = 2 i forskriften for den afledede funktion f '(x) .


Svar #6
12. september 2014 af anonym122 (Slettet)

ja, men i x_0 for det giver vel det samme:

f(x_0)=4 og f(2)=4 

eller 


Svar #7
12. september 2014 af anonym122 (Slettet)

nårh.. så f(x_0) = 4?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt, at f(2) = 4 . Beregn nu f '(2) , og indsæt så talværdierne i tangentligningen.


Svar #9
12. september 2014 af anonym122 (Slettet)

f'(2)=8

så f'(x0)=8?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt. Differentier funktionen f(x) = x2 - x + 2 , og beregn så f '(2) ved at indsætte x = 2 i forskriften for den afledede funktion f '(x) .


Svar #11
12. september 2014 af anonym122 (Slettet)

f'(2)=2*2-1 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er korrekt. Indsæt nu talværdierne i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. september 2014 af mathon

#11
Indsæt så i tangentligningen.

Svar #14
12. september 2014 af anonym122 (Slettet)

men f(2) svarer til f(x0) eller?


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, x0 = 2, så f(x0) = f(2) .


Svar #16
12. september 2014 af anonym122 (Slettet)

så det er y=3*(x*2)+4


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er

        y = 3 · (x - 2) + 4

           = ...


Svar #18
12. september 2014 af anonym122 (Slettet)

y=3x-10


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Nej, det er ikke korrekt.

        y = 3 · (x - 2) + 4

           = 3x -6 + 4

           = 3x - 2


Skriv et svar til: bestem en ligning for tangenten i punktet p(2,f(2))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.