Matematik

Vektorer

13. september 2014 af stenkasteren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg har problemer med den har opgave, og håber på at der er nogle som kan hjælpe mig:

en linje går gennem punkterne A(5,2) og B(8,6) bestem afstanden fra punktet C(3,-2) til linjen.

Tak på forhånd :)!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2014 af Eksperimentalfysikeren

Vektor AB er retningsvektor for linien. Dens tværvektor er normalvektor for linien. Skalarproduktet af normalvektoren og én af vektorerne AC og BC divideret med normalvektorens længde giver svaret.


Svar #2
15. september 2014 af stenkasteren (Slettet)

Normalvektoren har så en længde på 52 da: Skalarproduktet er givet ved:  A1*B1+A2*B2   --> 5*8+2*6 = 52 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af Eksperimentalfysikeren

Nej. Normalvektorens længde finder du med Pytagoras: |n| = √(nx2 + ny2).

Koordinaterne til n finder du ud fra retningesvektoren AB = (8-5,6-2) = (3,2).

Du finder så tværvektoren ved at dreje denne vektor en kvart omgang i positiv omløbsretning: Tværvektoren t til retningsvektoren r få ved: t = (tx,ty) = (-ry,rx), hvor r = (rx,ry).


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.