Matematik

Ligning med kommatal

13. september 2014 af isabellaja123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle af jer der ved, hvordan man regner en ligning ud med kommatal? 

Spørgsmålet: 7,4 − (2,2x + 3,9) = 0,6 + 3(5,5x − 1,8) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af peter lind

Du gør det samme som med en ligning, hvor der kun indgår hele tal. Du skal gange parenteserne ud og dernæst anbringe alt med x på den ene side af lighedstegnet og resten på den højre side


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

7,4 - (2,2x + 3,9) = 0,6 + 3(5,5x - 1,8)

7,4 - 2,2x - 3,9 = 0,6 + 16,5x - 5,4

...


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang eventuelt ligningen med 10 på hver side, så man slipper af med kommatallene.


Svar #4
14. september 2014 af isabellaja123 (Slettet)

Hvad vil i så få den til? Får jeg er i tvivl om det bliver 1,72 eller 0,58


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#4

Benyt #3

Fra #2

(7,4 - 2,2x -3,9) · 10 = 10 · (0,6 + 16,5x - 5,4)

74 - 22x - 39 = 6 + 165x - 54

43 - 22x = 165x - 48

43 = 143x - 48

91/143 = 143x/143

0,636 ≈ 0,6


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Rettelse

74 - 22x -39 = 6 + 165x - 54

74 - 22x = 6 + 165x - 15

89 - 22x = 6 + 165x

83 - 22x = 165x

83 = 187x

0,443 = x


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal så løse færdigt korrekt: (Det blev rettet i #6)

        74 - 22x - 39 = 6 + 165x - 54

        165x + 22x = 74 -39 -6 + 54

        187x = 35 +48 = 83

        x = 83/187 ≈ 0,44385


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#7

Det er rettet, se #6


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det bemærkede jeg i #7. Det afrundede resultat i #6 er dog afrundet forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#9

Korrekt, det skulle have været 0,444.


Skriv et svar til: Ligning med kommatal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.