Matematik

Lidt forskelligt matematik

14. september 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

(1)

Bestem integralet

20∫6x2-6x)dx

Integreres (6*x2+1)/(2+1)=2x3  og (6*x1+1)/(1+1)=3x2

20[2x3-3x2]=4-0=4

(2)

Et andengradspolynonium er givet ved f(x)=-3x2+6x-9

Toppunktet er (1,-6)

f'(x)=-3*2*x2-1+6

f'(x)=-6x+6

f'(x)=-6x+6=0

x=1

f'(x)      +            0           -

---------------------------------------------

(x)                     1

f'(x) er voksende i ]-∞,1]

f'(x) er aftagende i [1,∞[

Hældningskoefficienten er negativ, derfor vender grenene nedad. Der er tale om en sur parabel. Den har så globalt maksimum i -6

Opgave 3

Angiv monotoniforholdene, nulpunkterne for f'(x) er angivet

x               -2                 3

------------------------------------------------

f'(x)     -      0    -            0         +

f'(x) er aftagende i ]-∞,3]

f'(x) er voksende i [3,∞[

Opgave 4

En funktion f er givet ved

[f(x)=-x^3+2x^2-3x+4

Bestem f '(x), og gør ved brug af f '(x) rede for, at f er en aftagende funktion.

f'(x)=-1*3*x3-1+2*2*x2-1-3

f'(x)=-3x2+4x-3

f'(x) er aftagende fordi, at hældningskoefficienten, -3x, er negativ.

Opgave 5

Bestem ∫10x4-x)dx

(10*x4+1)/(4+1)-(x1+1)/(1+1)

[2x5.-1/2x2]dx

Opgave 6

Hvis man slår plat/krone med en mønt 5 gange, hvad er sandsynligheden så for, at man får resultatet "krone" 3 gange?

Sandsynlighed for succes, altså krone, =1/2

Sandsynlighed for fiasko, altså plat=1/2

r er 3, da vi skal have 3 successer

n er 5 fordi, at vi udfører forsøget 5 gange

K5,3*(1/2)3*(1-1/2)5-3

K5,3 kan udregnes som (5*4*3*2*1)/(3*2*1)*(2*1)=10

10*(1/2)3*(1/2)2=5/16=0,3125

P(x=3)=0.3125

Hej, jeg er lige ved at lære lidt forskelligt i matematik. Vil gerne lige høre om, I får samme resultater. Hvad er jeres fremgangsmåder?

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2. Din formulereing "Hældningskoefficienten er negativ, derfor vender grenene nedad. " er forkert. Det er korefficienten til x2 , der er negativ.

Opg 3. Angiv også, at funktionen har lokalt minimum i x = 3, og at dens graf har vandret vendetagent i
x = -2.

Opg 4. Din konklusion er forkert. Man har

        f '(x) = -3x2 +4x - 3 = - 3·(x2 - (4/3)x + 1) = -3·(x2 - (4/3)x + (4/9) + (5/9)) = -3·(x -(2/3))2 - 3·(5/9) < 0 for alle x. Da f '(x) < 0 for alle x, er f(x) en (strengt) monotont aftagende funktion.

Opg 5. I stamfunktionen mangler den arbitrære konstant + k.


Svar #2
15. september 2014 af 123434 (Slettet)

Opgave 5

[2x5-1/2x2+k]dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, der skal ikke noget dx efter.

        ∫ (10x4 - x) dx = 2x5 - x2/2 + k .


Skriv et svar til: Lidt forskelligt matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.