Matematik

Er slet ikke med

14. september 2014 af kokmdd (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogen som vil regne dette stykke ud, kan slet ikke selv.

\frac{x-2}{x+3}-\frac{x}{2x}


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af SuneChr

Forkort med x i det andet led.
Vil du have udtrykket sat på en fælles brøkstreg?


Svar #2
14. september 2014 af kokmdd (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2014 af SuneChr

Fællesnævneren er  2·(x + 3)
Fjern først x i tæller og nævner i det andet led.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2014 af Soeffi

\frac{x-2}{x+3}-\frac{x}{2x}=\frac{x-2}{x+3}-\frac{1}{2}=\frac{2(x-2)-(x+3)}{2(x+3)}=\frac{x-7}{2(x+3)}


Skriv et svar til: Er slet ikke med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.