Matematik

Betydning af tal

15. september 2014 af josefinehamgaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej forum

Jeg blev anbefalet af en veninde at prøve dette, hvis jeg havde problemer med lektier.
I min seneste aflevering er der en opgave som lyder:
I en model er udviklingen i verdens befolkningstal bestemt ved: f(x)=2586*1,017^x, hvor f(x) er verdens befolkningstal (målt i mio.), og x er antal år efter 1950.

b)
Forklar, hvad tallene 2586 og 1,017 fortæller om udviklingen i verdens befolkningstal.

Jeg har set, at der er blevet oprettet en tidligere tråd, som indeholder hjælp til den samme opgave, men da den ikke hjalp mig, måtte jeg oprette en ny.

Disse to tal skal vidst forklares med ord. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2014 af SuneChr

2586 mio. er verdens befolkningstal i år 1950. Det svarer til, at x = 0  og 1,0170 = 1 så de 2586 ganges med 1.
1,017 kaldes fremskrivningsfaktoren i eksponentialfunktionen f (x).
Den skal forstås som (1 + 0,017) = (1 + 1,7%) og viser, at befolkningstallet stiger med 1,7% pr år fra år 1950.

 


Svar #2
15. september 2014 af josefinehamgaard (Slettet)

#1

Tusinde tak, Sune. Meget brugbart. <3


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2014 af hesch (Slettet)

2586 mio. er befolkningtallet i 1950.

1,017 er den årlige stigning ( fremskrivningsfaktor ) = 1 + 0,017 = 1 + 1,7%.   Altså en stigning i befokningstallet på 1,7% pr. år.

PS:    Sune, jeg har altså ikke skrevet af !


Svar #4
15. september 2014 af josefinehamgaard (Slettet)

#3

Og tusinde tak til dig også, hesch. Hurtig og effektiv hjælp fra to effektive individer. God dag til jer begge.


Skriv et svar til: Betydning af tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.