Matematik

Ekponentiel form

15. september 2014 af SolSmil (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Det er meget nemt at beregne fra ekponentiel form til rektangulær form, når man har med tal at gøre, men det bliver lidt sværere med bogstaver, selvom det er det samme man skal gøre. Jeg har C= (A^6/B^3), som jeg skal løse. Jeg vil ikke have en løsning, men hvis I har et forslag med en lignende som minder om den, ville det være perfekt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kender du A og B på polær form? Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #2
15. september 2014 af SolSmil (Slettet)

Opgaven er formuleret her (jf. link)

Vedhæftet fil:hj.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

I Opg b) skal man først beregne tallene A og B på polær form.

Benyt så, at    (r·e)n = rn · einφ .  Benyt også, at    1/(r·e) = (1/r) · e-iφ .


Svar #4
15. september 2014 af SolSmil (Slettet)

så først finder jeg afstanden r, som er √( (A^6)^2+(A^3)^2) = √(A^12 + B^6)

og så skal jeg finde argumentet, men hvordan skal jeg det når jeg ikke kender afstanden helt præcis? Jeg skal jeg finde vinklen til den afstand og jeg kender ikke den imaginær eller reellemængde. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. det er ikke korrekt.

Hvis A = r · e   og  B = s · e   , har man

        A6 / B3 = r6 · s-3 · ei(6φ-3θ) .


Svar #6
15. september 2014 af SolSmil (Slettet)

Og er det i orden at skrive det som e^iv3 * (r^6/s^3) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal jo benytte talværdierne for A og B og reducere det færdigt.


Skriv et svar til: Ekponentiel form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.