Matematik

L og dm

16. september 2014 af 7klasse (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Opgaven:
Simon skal have fyldt sit akvarium. Han bruger en spand, der kan rumme ca. 8 L.
A) Hvor højt står vandet i akvariet, efter den første spand er tømt? (L= 4dm - B= 10dm - H= 3dm)
B) Hvor mange spandfulde skal Simon bruge for at få akvariet fyldt op?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af 123434 (Slettet)

8L=8dm3

Hvis man skal finde ud af hvor højt vandet står, skal man kigge på højden, altså H

8dm3=4dm*10dm*x

8dm3=40dm2*x

x=8dm3/40dm2=0,2dm


Svar #2
16. september 2014 af 7klasse (Slettet)

Tusind tak, men hvorfor bliver det til 40dm2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af 123434 (Slettet)

dm*dm=dm2

4*10=40

40*dm2=40dm2


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2014 af 123434 (Slettet)

Højden=0,2dm


Skriv et svar til: L og dm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.