Matematik

Trigonometri

20. september 2014 af AnnaDD (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Opgaven lyder på, at jeg ved at bruge tangens kan finde afstand fra punkt B til C i en retvinklet trekant.

Jeg ved, at

  A=79 grader

 B = 90 grader

 C= 11 grader

c = 12 m

Jeg forstår bare ikke, hvorfor jeg skal bruge tangens? Er det ikke til vinkler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af mathon

                     \cos(79^{\circ})=\frac{12}{b}

                     b=\frac{12}{\cos(79^{\circ})}=62,89


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Kan også bruge cosinusrelation

a^2 = b^2 + c^2 -2bc\cdot cos (A)


Svar #3
20. september 2014 af AnnaDD (Slettet)

Kan det så passe at siden er 61,7?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2014 af 123434 (Slettet)

Prøv at tegn det på et stykke papir

Find lBCl, som er siden a.

a=hos

c=mod

c=12 a=? C=11 grader

Tan(V)=mod/hos

Tan(11)=12/hos

Tan(11)*12=12/hos*12

hos=Tan(11)*12


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2014 af mathon

                   

                     a=b\cdot \sin(A)=\frac{12}{\cos(79^{\circ})}\cdot \sin(79^{\circ})=12\cdot \tan(79^{\circ})


Svar #6
20. september 2014 af AnnaDD (Slettet)

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.