Kemi

Opløsning

20. september 2014 af paulinahansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har utrolig meget brug for hjælp til disse tre opgaver:

Beregn pH i en opløsning af 20 g HCl i 3,3 L vand.

og de sidste to opgaver er vedhæftet. 

** I opgave tre skal jeg beregne molbrøken for vand. Jeg har bare brug for hjælp til hvordan man gør dette, da jeg lige har skiftet linje. Og er ikke helt med.

Vedhæftet fil: kemmdbcdnk.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af mathon

HCl (aq) er stærk syre:

                   [H_3O^+] = c = \frac{\frac{m}{M}}{V}=\frac{\frac{20\; g}{36,465 \frac{g}{mol}}}{3,3\; L}=0,01662\; M

                  pH=-\log( c)=-\log(0,01662)=1,78


Svar #2
20. september 2014 af paulinahansen (Slettet)

Hvad står "c" for? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2014 af mathon

   c er den formelle koncentration


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2014 af Heptan

2.

x(H_2O)=\frac{n(H_2O)}{n(H_2O)+n(H_2SO_4)}


Skriv et svar til: Opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.