Fysik

Lodret kast

21. september 2014 af ehhm (Slettet) - Niveau: B-niveau

En raket affyres. Den accelererer lodret op med accelerationen 5,9 g og efter 40 s er raketten brændt ud.

Hvor højt op er raketten nået?

jeg overvejede den her formel s=-1/2*g*t^2+v_o*t, men kender jo ike v0

Hvad er rakkettens fart, idet den brænder ud ?

Raketten bremses nu af tyngdekraften.

Hvor lang tid, efter at raketten er brændt ud, er raketten om at opnå farten 0 m/s  ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

   

                          v_0=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af mathon

benyt
                  h=\frac{1}{2}\cdot a\cdot t^2
    og
                  v=a\cdot t


Svar #3
21. september 2014 af ehhm (Slettet)

så det er vel s=1/2*9,82 m/s^2 *(40 s)^2 +0 m/s*40s=7856 m

men hvilken formel skal bruges til at finde rakketens slutfart ? 


Skriv et svar til: Lodret kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.