Fysik
6.6 integration
Udgangsspændingen fra en variabel spændingsforsyning forløber efter en sinuskurve med maksimalværdi 311 V og frekvens 50 Hz, dog mangler ved den aktuelle indstilling de første 45 grader i hver halv-periode.
a) Skitser spændingskurven for en hel periode. Svar i anden tråd.
b) Beregn spændingens middelværdi og effektværdi.
Hvis jeg skal bruge den her:
Ueff = √ ( 1/π π/4∫π u(t)2dt ) hvad er så u(t)?
Svar #1
23. september 2014 af hesch (Slettet)
u(t) = 311 * sin(t).
u(t)2 = 3112 * sin2(t).
t er ikke tiden i sek. , men i enheden elektriske radianer ! Så om frekvensen er 50Hz eller 60Hz, er ligegyldigt for resultatet. Periodetiden = 2π i begge tilfælde.
Svar #2
23. september 2014 af hesch (Slettet)
#0, PS: Du bør, af hensyn til læsbarheden, anvende sænket og hævet skrift, samt ( paranteser ).
Leg lidt med knapperne ovenfor svarfeltet:
Ueff = √ ( ( 1/π ) * π/4∫π u(t)2dt )
Svar #4
23. september 2014 af multo26 (Slettet)
Middelværdi = ∫0Tu(t)dt/T = 0
Er det ligesom med en firkantkurve?
Skriv et svar til: 6.6 integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
