Matematik

Hjælp til skæring på akserne!!!!

24. september 2014 af gogogogi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til skæring på både x- og y-aksen

Der er givet en funktion, som  er f(x)=x^2 + x^-1

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det, og derfor har brug for hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skæring med y-aksen er i punktet (0 , f(0)) .

For at finde skæringspunkter med x-aksen, løser man ligningen f(x) = 0 .


Svar #2
24. september 2014 af gogogogi (Slettet)

Det jeg ikke forstår er, hvordan man skal sætte det op??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal dels beregne f(0) for at finde skæringspunktet med y-aksen, og dels skal du løse ligningen f(x) = 0 for at finde x-koordinaterne for skæringspunkterne med x-aksen.


Svar #4
24. september 2014 af gogogogi (Slettet)

Er helt blank om det her


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Funktionen, som du har skrevet den op, er slet ikke defineret for x = 0, så derfor kan f(0) ikke beregnes, og derfor er der ikke noget skæringspunkt med y-aksen.

Mulige skæringspunkter med x-aksen findes ved at løse ligningen  f(x) = 0 , dvs

        x2 + (1/x) = 0 .


Svar #6
24. september 2014 af gogogogi (Slettet)

Jeg forstår godt det med x-aksen, men det kan ikke forstå man ikke i kan beregne skæringspunktet for y-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Funktionen er jo ikke defineret for x = 0, da man for x = 0 skulle dividere med 0, hvilket ikke er tilladt.

Har du skrevet funktionens forskrift korrekt her?


Svar #8
24. september 2014 af gogogogi (Slettet)

Ja det har jeg 


Skriv et svar til: Hjælp til skæring på akserne!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.