Matematik

Reducere

24. september 2014 af MiaBjerg10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der kan reducerer følgende brøker. 

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: n,jnj,njlnljnj,m.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Forkort med faktorer, der er fælles i tæller og nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af 123434 (Slettet)

Den første

(8ab2c3)/(6a3b2)=2*(4ab2c3/3a3b2)=(4ab2c3)/(3a3b2)=(4a*c3)/3a3

=(4*a*c3)/(3*a*a*a)=4*a2*c2

Den anden

(8a2b3c)/(12a3bc3)=4*(2a2b3c/3a3bc3)=(2*a*a*b3*c)/(3*a*a*a*bc3)=(2*b*b*b*c)/(3*b*c*c*c)=2/3*b2*c2

Har på fornemmelsen at det er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, du har helt ret i, at begge dine udregninger er forkerte.

Man skal benytte de elementære potensregneregler, som an · am = an+m , og a-n = 1/an .

Man har

        k = 8ab2c3 / (6a3b2c) = (8/6)·a1-3·b2-2·c3-1 = (4/3)·a-2·c2 = 4c2 / (3a2) .


Svar #4
24. september 2014 af MiaBjerg10 (Slettet)

Er det her nogenlunde rigtigt Andersen11 og tak for hjælpen :)


Svar #5
24. september 2014 af MiaBjerg10 (Slettet)

m

Vedhæftet fil:muuuu.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, og det skal du så reducere færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2014 af PeterValberg

#2 du bør ikke "servere" facit (uanset om det er koorekt eller ej) med det samme,
det lærer spørgeren intet af, - start i stedet med et par hints, tips, tricks o.l.
jf. Andersen11's indledende svar i #1
Senere kan du hjælpe lidt videre og måske i særlige tilfælde give den endelige løsning,
hvis det vurderes t være det bedste.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
25. september 2014 af MiaBjerg10 (Slettet)

Tak Andersen11 :)


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.