Matematik

Z^2

24. september 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har prøvet at løse ligningerne z^2 (binom-ligning). Jeg kan bare ikke helt forstå, hvordan man er nået frem til facit? Jeg har vedhæftet opgaven :)

Vedhæftet fil: binom.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) -4 = (2i)2 , så z2 - (-4) = z2 - (2i)2 = (z+2i)(z-2i) = 0

Generelt

        z2 = w = r·e = (r1/2·eiθ/2)2

        z = ±r1/2·eiθ/2 , dvs    z = r1/2·eiθ/2 eller z = r1/2·ei(θ/2+π)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2014 af peter lind

W skal omskrives til polær form. I den første opgave er det 4*eπi+2pπ Løsningerne finder du ved at finde kvadratroden af r her 4 og dividere eksponenten med 2 Du får en løsning for p =0 og en anden for p=1

Derefter omskrives den til rektangulær form


Svar #3
24. september 2014 af Searchmath (Slettet)

jeg får den første 

2e^i((π/2) +pπ 

og når jeg sætter p=0 og p=1 får jeg ikke 2i og -2i som jeg burde :-/


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det gør man nu altså

        2·ei·(π/2 + 0π) = 2·ei·π/2 = 2·i

        2·ei·(π/2 + π) = 2·ei·π/2 · e = 2·ei·π/2 · (-1) = -2·ei·π/2 = -2·i


Svar #5
24. september 2014 af Searchmath (Slettet)

I opgave 2 passer mine udregninger, og opgave 1 kunne jeg regne ud var -2i. 

Den sise fik jeg til z = 1 med p=0 og z= -1 med p=1


Svar #6
24. september 2014 af Searchmath (Slettet)

Der er så en anden opgave som minder om. Den ser bare lidt anderledes ud. 

Opgave 1, hvor man skal finde |w| og arg(w) passer mine udregniner med facit.

Jeg kan dog ikke se en sammenhæng i opgave 2. 

Vedhæftet fil:binom2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #7
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

I Opg 3 kan man også skrive løsningerne eksakt, idet

        \newline\newline \cos\frac {\pi}{8}=\frac{\sqrt{2+\sqrt{2}}}{2}\newline\newline \sin\frac {\pi}{8}=\frac{\sqrt{2-\sqrt{2}}}{2}


Svar #8
24. september 2014 af Searchmath (Slettet)

Nu forstår jeg :)

 Jeg har løst:

1. e^z= 1 til i(p2π)

2. e^z=i  til i((π/2)+p2π)

3. Jeg står af her: Hvordan kan løse e^z= e ? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ved ligningen   ez = e    kan man benytte, at

        1 = ei·2πp , p ∈ Z .

Man skal altså løse ligningen

        ez = e1 · ei·2πp = e1+i·2πp , p ∈ Z

der har løsningen

        z = 1 + i·2πp , p ∈ Z  .


Skriv et svar til: Z^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.