Matematik

En linje l er givet ved ligningen y=-2x+3. Linjen skærer parablen P i to punkter A og B. Beregn skæringspunktet til hvert af punkterne A og B.

25. september 2014 af nichole12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp til opgaven ovenstående?? Kan ikke helt finde ud af hvordan og hvorledes opgaven løses samt hvilke formler, der skal benyttes. Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Der mangler oplysninger om parablen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis parabelen har foskriften  y = ax2 + bx + c , skal man løse ligningen

        ax2 + bx + c = -2x + 3 ,

for at finde x-koordinaterne til de mulige skæringskoordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

det skulle være

for at finde x-koordinaterne til de mulige skæringspunkter.


Svar #4
28. september 2014 af nichole12 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: En linje l er givet ved ligningen y=-2x+3. Linjen skærer parablen P i to punkter A og B. Beregn skæringspunktet til hvert af punkterne A og B.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.