Matematik

Løs ligningen

26. september 2014 af Sissaanette (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs ligningen 1/x +2/3 - 1/6 = 2
Hvordan er det lige man gør dette-
Er der en der er sød og forklare når man plusser- minusser brøker hvor en er ubekendt altså x ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af mathon

         multiplicer med 2x på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2014 af mathon

                             \left ( \frac{1}{x}+\frac{4}{6}-\frac{1}{6} \right )\cdot 2x=2\cdot 2x \; \; \; \; \; \; x\neq 0

                             \left ( \frac{1}{x}+\frac{1}{2} \right )\cdot 2x=2\cdot 2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af ChemistryIsKey

     1 / x + 2 / 3 - 1 / 6 = 2         , Gang igennem med mindste fællesnævner, så du fjerner brøkerne (i dette tilfælde 6x);

     (6x · 1) / x + (6x · 2) / 3 - (6x · 1) / 6 = 2 · 6x       ,  Reducér;

     6 + 4x - x = 12x      ,      Få x'erne på én side og tal på den anden;

     6 = 12x + x - 4x     ,   Reducér;

     6 = 9x    ,   Isolér x ved at dividere med konstanten foran denne størelse (i dette tilfælde, 9);

     x = 6 / 9 = 2 / 3 ≈ 0.66666666666667

:)))

     


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2014 af SuneChr

# 1 og 2
Multiplicér med  2x  på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2014 af mathon

                            \left ( \frac{1}{x}+\frac{1}{2} \right )\cdot 2x=2\cdot 2x

                            \left ( 2+x} \right )=4x

                             2+x=4x

                             2=3x

                             \frac{2}{3}=x

                             


Svar #6
26. september 2014 af Sissaanette (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2014 af PeterValberg

#0 man "plusser" og "minusser" ikke, .... man "adderer" og "subtraherer"

matematik er et smukt sprog, og man kan lige så godt tale det korrekt :-)

God weekend

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.