Matematik

Ligninger med parentes

27. september 2014 af nicoline443 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg sider med en liging og kan ikke komme videre. Er der ikke en der kunne hjælpe mig med denne ligning? 

3*(x+1) = 2*(x+6)

Tak, på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af Joe11111 (Slettet)

Du skal gange ind i paranteserne så du siger:

3*(x+1) = 2*(x+6)

(3*x) + (3*1) = (2*x) +(2*6)

3x + 3 = 2x + 12

Så trækker  vi 2x fra på begge sider og trækker 3 fra på begge sider:

x =  9 

DU kan tjekke efter ved at sætte 9 ind som x 


Svar #2
27. september 2014 af nicoline443 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Ligninger med parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.