Matematik

Udbud og efterspørgsel-elasticitet

27. september 2014 af dittejensen1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan give mig mellemregningerne på hvorfor prisen i vedhæftede fil bliver 12?

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Efterspørgselsfunktionen er

        q = 100 - 5p

Elasticiteten er defineret ved

        ε = d(ln(q)) / d(ln(p)) = (dq/dp) / (q/p) = (dq/dp) · (p/q)

Løs nu ligningen     ε = -1,5 , dvs

         -5 · p / (100 - 5p) = -1,5


Skriv et svar til: Udbud og efterspørgsel-elasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.