Matematik

løs ligninger

27. september 2014 af rojoblind (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vil I hjælpe mig med at regne disse opgaver ud? Er helt lost ved slet ikke hvad jeg skal gør

1) \frac{2}{3}x+\frac{1}{5}= -\frac{4}{7}x-\frac{3}{4}

2)\frac{3}{2x+5}-3=\frac{1}{2}=


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af Heptan

Du skal løse for x

1)

Prøv at lægge højresiden til på begge sider, og læg brøkerne sammen. Man "plusser" to brøker ved at finde en fællesnævner, og derefter lægge tællerne sammen.

2)

Prøv at gange med (2x+5) på begge sider


Skriv et svar til: løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.