Matematik

differentialregning

28. september 2014 af paaske1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Man ønsker at finde de 2.gradspolynomier, der er løsninger til differentialligningen:
x·y' = 2y - 4x - 4

Er der nogle som vil hjælpe mig med den? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Metoden er vist i denne tråd


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2014 af mathon

      y = ax2 + bx + c

      y ' = 2ax + b

indsat
                  x·(2ax + b) = 2·(ax2 + bx + c) - 4x - 4

                  2ax2 + bx  =  2ax2 + (2b-4)x + (2c - 4)
hvoraf
                             b = 2b - 4
                             b = 4
og 
                             2c - 4 = 0
                             c - 2 = 0
                             c = 2

hvoraf
                   y = ax2 + 4x + 2


Svar #3
28. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.