Matematik

Differentialregning - 2. gradspolynomium

28. september 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som gerne vil hjælpe mig med følgende opgave (beklager at billedet er utydligt)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

ja y skal jo være et andengradspolynomium så y = ax2 + bx + c,  bestem y' og indsæt i ligningen.

c) y' =2ax + b.   x*(2ax + b) = 2(ax2 + bx + c)   gang ind i parenteserne og sammenlign koefficienterne for leddene med x2 , x og konstantled.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af mathon

a)
            y = ax2 + 4x - 3


Svar #3
28. september 2014 af Sneharusha (Slettet)

#1 Ved at gang ind får jeg:
0=bx +2 Hvad skal jeg gøre hernæst?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

#3  det skal være 0 = bx + 2c   nu skal dette gælde for alle x, så b = 0 og c = 0, vi kan ikke sige noget om a, så din løsning bliver y = ax2


Svar #5
28. september 2014 af Sneharusha (Slettet)

#2 dette forstår jeg ikke. Har prøvetat gange ind i parentes, hvor jeg får: bx+2c


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Mathon snakker om opg a) Jeg snakker om opg c) Hvilken opgave snakker du om :)


Svar #7
28. september 2014 af Sneharusha (Slettet)

#5 mange tak

I a'eren får jeg:

bx+2c =-4x+6. Betyder det at b= -4 og c=3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

der skal '-' på højre side, du skal gange ind med -2

a) x*y' -2y = -4x + 6    og y = ax2 + bx + c      y' = 2ax + b    indsætter:

x*(2ax + b) - 2(ax2 + bx +c) = -4x +6     reducerer:

2ax2 + bx  - 2ax2 -2bx -2c = -4x +6

-bx -2c = -4x + 6          sammenlign :   -b = -4 og -2c = 6   =>  b = 4 og c = -3

Løsning  y = ax2 + 4x - 3 


Svar #9
28. september 2014 af Sneharusha (Slettet)

Mange tak. Er også i tvivl om b'eren. Hvor jeg får

-ax+ (2a-b)x + b - c = -x+ 5x + 5

dvs. at a = 1, men hvad med b og c?


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

a = 1 rigtigt,  og så har du 2a-b = 5 og b-c = 5

da a = 1 fås 2*1-b = 5   => b = ..    og så kan du finde c


Skriv et svar til: Differentialregning - 2. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.