Matematik

Hvor lang er tapen?

28. september 2014 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Forstår overhoved ikke hvordan jeg skal regne det ud! Vær sød at skrive i detaljer tak! Har nemlig lidt svært med at forstå ting :/

Vedhæftet fil: IMG_3814.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Der er 4 kanter, der har længden 46cm.

Der er 4 kanter, der har længden 34cm.

Der er 4 kanter, der har længden 32cm.

Så hvis alle kanterne skal tapes, skal tapen mindst være

4*46cm + 4*34cm + 4*32cm


Svar #2
28. september 2014 af JBiebs (Slettet)

Altså 4 gange 46 + 4 gange 34 + 4 gange 34 = 448 cm?? 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

ja


Svar #4
28. september 2014 af JBiebs (Slettet)

Okat tusind tak! :)


Svar #5
28. september 2014 af JBiebs (Slettet)

Så har jeg bare denne her opgave. Jeg kan nemlig ikke huske hvordan man regner det ud, kan du forklare mig det? :)

Vedhæftet fil:IMG_3812.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal bruge Pythagoras.

b: Bredden på kassen

h: Højden

d: Længden af diagonalen

Pythagoras giver så

d2 = h2 + b2

Isolér h og indsæt værdierne.


Svar #7
28. september 2014 af JBiebs (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad Pythagoras betyder og hvordan du regner det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Pythagoras:


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

d2 = h2 + b2  <=>

h = √(d2 - b2)

Indsæt så d=250cm og b=150cm


Svar #10
28. september 2014 af JBiebs (Slettet)

Okay.. Så det jeg skal er bare at plusse 250 med 150 ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nej du skal indsætte d=250cm og b=150cm i formlen

h = √((250cm)2 - (150cm)2) = 200 cm


Svar #12
28. september 2014 af JBiebs (Slettet)

Nåårh så det er 250 + 250 = 500 150 + 150 = 300 også er det 500 - 300 = 200 så højden er 200?  


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Du fik svar i forrige tråd i #4 

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1521807


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

"i anden" betyder at tallet skal ganges med sigselv:

2502 = 250*250

1502 = 150*150


Skriv et svar til: Hvor lang er tapen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.