Matematik

vektor

28. september 2014 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem tallet t således at de to vektorer står vinkelret på hinanden:

vektor a = (-4,7)

vektor b = (t+1,1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

To vektorer er vinkelret på hinanden, hvis deres skalarprodukt er lig med 0. Løs derfor ligningen

        ab = 0

som en ligning i t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af LeonhardEuler

For ortogonale vektorer gælder der:

a · b = 0       (skalarprodukt/prikprodukt)


Svar #3
28. september 2014 af mmmooo34 (Slettet)

det forstår jeg ikke rigtig kan du komme med et eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Indsæt oplysningerne om de to vektorer:

        [-4 ; 7] • [t+1 ; 1] = 0

Udregn skalarproduktet og løs nu denne ligning.


Svar #5
28. september 2014 af mmmooo34 (Slettet)

tak for hjælpen

har et spørgsmål til skalarproduktet hvordan ved man om to vektor giver 0 altså a * b = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis man kender vektorerne, kan man jo eftervise det ved at beregne skalarproduktet ab og undersøge om det er lig med 0 .

Hvis to vektorer er ortogonale, altså står vinkelret på hinanden, vides det, at vektorernes skalarprodukt er lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2014 af LeonhardEuler

a ⊥ b    ⇔   • b = 0 

a • b = (a1,a2) • (b1,b2) = a1b1 + a2b2  = 0

a • b = (-4 , 7) • (t+1 , 1) = -4·(t + 1) + 7·1 = 0    Løs nu denne ligning med hensyn til t


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.