Matematik

Problemregning m. udtryk

28. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey!

Jeg har et par opgaver, som jeg har siddet med i et par dage, men ikke rigtig kommet videre med.

De lyder således:

A) En vare koster a kr./kg. Skriv et udtryk, der viser prisen på 100 g. = ?

B) 5 kg af en vare til a kr./kg blandes med 5 kg af en vare til b kr./kg. Skriv et udtryk, der viser gennemsnitsprisen pr. kg for blandingen. = ?

C) a kg af en vare til 20 kr./kg blandes med b kg af en vare til 10 kr./kg. Skriv et udtryk, der viser gennemsnitsprisen pr. kg for blandingen. = ?

---------------------------------------------------------

12 1/2 - 8 3/= ?

Jeg kan simpelthen ikke komme videre - så alle former for hjælp er jeg glad for!

På forhånd, tusind tak.


Svar #1
28. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Jeg prøver igen.

A) En vare koster a kr./kg. Skriv et udtryk, der viser prisen på 100 g. = a/10?

B) 5 kg af en vare til a kr./kg blandes med 5 kg af en vare til b kr./kg. Skriv et udtryk, der viser gennemsnitsprisen pr. kg for blandingen. = (5a+5b)/10?

C) a kg af en vare til 20 kr./kg blandes med b kg af en vare til 10 kr./kg. Skriv et udtryk, der viser gennemsnitsprisen pr. kg for blandingen. = (20a+10b)/(a+b)?

12 1/2 - 8 3/4 = ???


Svar #2
28. september 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Grunden til, at jeg er gået i stå med den sidste er, at jeg gerne vil regne den i brøk.

12 1/2 - 8 3/4

Kan jeg få noget hjælp? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af Matematikhjælpplease (Slettet)

12 1/2 - 8 3/4=

12-8=4

1/2 - 3/4 = 2/4-3/4 = - 1/4

4- 1/4 = 3 3/4


Skriv et svar til: Problemregning m. udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.