Matematik

Ligning

28. september 2014 af sejt12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Disse ligninger giver overhovedet ikke mening for mig.

x^2 – x – 6 = 0

2x^2=8


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af Antho (Slettet)

Du skal forkorte siderne lige meget, altså 

2x^2=8

så finder du ud af:

x^2=?

og derefter

x=?

Så er den løst


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af NejTilSvampe

Den første er en andengradsligning. Brug: 


Svar #3
28. september 2014 af sejt12 (Slettet)

HVad er det for et tegn efter -b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2014 af Antho (Slettet)

#3

HVad er det for et tegn efter -b?

Det er en størrelse kaldet diskrminanten, som oftest skrives med et D, men han har skrevet, hvordan du regner den ud, så det er nemmere at forstå.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2014 af Antho (Slettet)

Alt afhængigt af hvad du får den til, vil du finde ud af, hvor mange rødder den har.

Hvis:

D > 0 (to rødder)

D = 0 (en rod)

D < 0 (ingen rødder)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Tegnet efter -b i #2 er ± der læses "plus eller minus" og det bruges til at markere, at der er to løsninger, hvor man får den ene løsnming ved at vælge fortegnet + for diskriminanten, og man får den anden løsning ved at vælge fortegnet - for diskriminanten.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.