Matematik

Brøk med ligning

29. september 2014 af Chelsea2899 (Slettet) - Niveau: C-niveau

\frac{2}{3}x+\frac{1}{5}= -\frac{4}{7}x-\frac{3}{4}

det giver -(399/20x)

passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af PeterValberg

Det er vel x, du skal finde?

det giver -(399/20x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af PeterValberg

PS: jeg får det til:

x=-\frac{399}{520}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af SuneChr

2/3 x + 4/7 x = - 1/5 - 3/4
14/21 x + 12/21 x = - 4/20 - 15/20       
26/21 x = - 19/20
x = - 21/26·19/20
Gang ud og evt forkort.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af mathon

               \left (\frac{2}{3}x+\frac{1}{5} \right )\cdot 420=\left (-\frac{4}{7}x-\frac{3}{4} \right )\cdot 420

                 280x+84=-240x-315

                 520x=-399

                 x=-\frac{399}{520}              


Skriv et svar til: Brøk med ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.