Matematik

Reducer:

29. september 2014 af EnEllerAndenElev (Slettet) - Niveau: B-niveau

7a(1+\frac{3a-5b}{2a}+\frac{5}{2}\cdot \frac{b-a}{a})


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2014 af SuneChr

Gang hvert af de tre led med (7a) og forkort derefter straks med a i de to sidste led i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

Start med at gange de to sidste brøker sammen


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af Ingerkris (Slettet)

Har bare brugt simplify funktionen i maple, håber det kan hjælpe :-)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af SuneChr

# 3
Det er mere interessant, hvad  d u  har gjort, - og ikke, hvad  m a s k i n e n  har gjort.
Meningen med opgaven må vel være, at man med håndkraft skal demonstrere at kunne beherske en sådan reduktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

7a \left (1+\frac{3a-5b}{2a}+\frac{5}{2}\cdot \frac{b-a}{a} \right )=\left (7a\cdot 1+\frac{3a-5b\cdot 7a}{2a}+\frac{5\cdot 7a}{2}\cdot\frac{b-a\cdot 7a}{a} \right )

ved benyttelse af den distributive lov, a (b+c) = ab + ac


Svar #6
29. september 2014 af EnEllerAndenElev (Slettet)

.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

7a*(1 + \frac{3a-5b}{2a}+\frac{5}{2}*\frac{b-a}{a})=\\ 7a*(1 + \frac{3a-5b}{2a}+\frac{5b-5a}{2a})=\\ 7a*(1+\frac{-2a}{2a})=\\ 0


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

#5 Husk at gange ind på ALLE led i tælleren


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Retettelse, godt bemærket #8, er det korrekt nu

\left (7a\cdot 1+\frac{(3a\cdot 7a)+(-5b\cdot 7a)}{2a}+\frac{5\cdot 7a}{2}\cdot \frac{(b\cdot 7a)+(-a\cdot 7a)}{a} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Altså, det vil ikke rigtig passe, hvis der skulle stå (3a · 7a) · (-5b ·7a), vil det ? Tilsvarende i den anden tæller.


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

Du skal kun gange 7a på en gang på hvert led. De to sidste brøker ganget sammen er kun et led, så der skal kun være et '7a'


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Når nu kan jeg se det :-)

Så må det være

\left (7a\cdot 1+\frac{(3a-5b)\cdot 7a}{2a}+\frac{5\cdot 7a}{2}\cdot \frac{(b-a)\cdot 7a}{a} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

Du har stadig et '7a' for meget

7a*1 + 7a\cdot \frac{3a-5b}{2a} + 7a\cdot \frac{5}{2}\cdot \frac{b-a}{a}=\\ 7a + \frac{7a\cdot (3a-5b)}{2a} + \frac{7a\cdot 5}2{}\cdot \frac{b-a}{a}


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#13

Okay, nu kan jeg se det :-) Er det så ikke fordi, at (b-a) / a er en faktor, og dermed ikke skal multipliceres ind i. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

nemlig, led adskilles af plus eller minus

Gad vide om enellerandenelev har fået svar på sit spørgsmål ???


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#kieslich

Tak for bekræftelsen


Skriv et svar til: Reducer:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.